Zvýšená citlivosť žaluďa

Napíšte otázku
  • Eva
    05.12.2020
    Zdravím, môj priateľ je po celkovej obriezka už 22 dní, penis sa zmenšil. O polovicu a zhrubol. Ešte ma stichy, ale nevie masturbovat, žaluď necitlivy... Je niaky problém?
  • Martin
    05.09.2016
    Chystam sa na celkovu obriezku...lokalna anesteza boli?Ako dlho trva OP pri lokalnej anesteze?Prva noc je tazka?
    • Roman Sokol
      06.09.2016
      podľa mňa je lokálna anestéza do kombinácie s plynom / Entonox / znesiteľná a je výhodnejšia pre pacienta ako celková anestéza , dĺžka trvania obriezky je rôzna podľa pracoviska a skúsenosti operatéra, u nás je to asi 20 minút, V prípade záujmu sa pokojne objednajte cez kontaktný formulár
  • Ivan
    03.12.2014
    Ďakujem Vám za vás čas, za pomoc a za ochotu :). Rana sa pomaličky hojí, opuch mi už takmer zmizol. Ta citlivosť sa už pomaličky vytráca.
    • Fero
      03.12.2014
      Nech sa páči, keď budem vedieť reagovať alebo dať Vám radu, pomôžem. Sám som tým celým prešiel(úspešne).
  • Ivan
    02.12.2014
    Ďakujem vám všetkým za odpoveď :) Dnes som si kúpil framykoinovú masť, budem ranu ňou natierať. V nemocnici mi o žiadnej masti ani o dezinfekcii nepovedali čo sa dá čiastočne brať aj ako nezodpovednosť z ich strany. Mal by som však ešte jednu otázky- doktor v nemocnici mi kázal sťahovať predkožku pri repíkovom kúpeli, no keď sa snažím stiahnuť tak cítim trochu odpor (zatiaľ sa mi to nepodarilo stiahnuť nižšie než o cca.4 mm). Môžem to stiahnuť, nemusím sa obávať že si tam potrhám stehy alebo niečo také?
    • Fero
      02.12.2014
      Vyššie ste uvádzali, že ste po obriezke, teraz neviem, robili Vám iba čiastočnú?? Čo sa týka starostlivosti o ranu, je ti vlastne identické. Len som neporozumel tým sťahovaním predkožky.
  • Ivan
    01.12.2014
    Dobrý deň, začnem tým, že som 4 dni po obriezke. Všetko je v poriadku, opuch sa zo dňa na deň zmenšuje, rana sa hojí, nekrváca ani nehnisá. Pôvodne som chcel ísť na zákrok ku pánovi Dr.Sokolovi, no zo Zvolena to mám vyše 120 km tak som sa rozhodol ísť na obriezku do nemocnice v Banskej Bystrici. Mal som fimózu + chronický zápal predkožky + skrátenú uzdičku. Najprv som to riešil kortikosteroidovými masťami, no nepomohlo (práve že bolo zápal len viac vidieť) Pôvodne mi mali len zostrihať kúsok predkožky, no údajne tam bol veľký zápal+predkožka bola zhrubnutá, tak mi spravili obriezku. Mal by som však pár otázok. Mám strašne citlivý žaluď, nedá sa mi kvôli tomu normálne chodiť. Ako dlho približne trvá zvyknutie si na ten pocit? Mal by som normálne chodiť, nech si na ten pocit zvyknem alebo by som to mal začať až od 2.týždňa keď opuch zmizne? Ďalej by som sa chcel opýtať- mal by som ranu natierať nejakou masťou? V nemocnici mi povedali, že stačí máčať v repíkovom alebo harmančekovom vývare prvých 10 dní (s tým, že od 3.dňa aj so sťahovaním predkožky), potom už netreba žiadnu špeciálnu starostlivosť. O masti nepovedali nič, no takmer všade sa píše, že treba natierať framykoinovou masťou. Rana mi našťastie nekrváca ani hnis mi z tade nejde, no mám problém so stoporením penisu v noci. Beriem tabletky proti erekcií, no napriek tomu s tým mám problém- v noci sa zobudím s tým. Nebolí to ani to nekrváca, no nemôžu sa stehy natrhnúť alebo niečo poškodiť tým? Posledná otázka je masturbácia/pohlavný styk- treba počkať kým vypadnú všetky stehy a rana sa zahojí, alebo je možné aj skôr? Vopred ďakujem za pomoc.
    • Fero
      02.12.2014
      Hneď na druhý deň po operácii sa treba osprchovať, jemne si dať dolu pôvodný obväz, treba dávať pozor na sprchový gél, aby sa nedostal na ranu. Po osprchovaní, na ranu naniesť striekačkou peroxid vodíka 3 percentný, ranu vysušiť a následne natrieť framykoinovou masťou. Ranu treba prikryť sterilnými štvorčekmi, pokiaľ by rana nekrvácala môžete ju nosiť bez krytia, ale až na druhý deň po zákroku. Na druhý deň po zákroku už môžete použiť bylinný kúpeľ z repíka (vylúhovať sáčik 10 min. v 1 1/2 l vody, a penis si vložte do kúpela na 3-4 min. viac nie. Tento postup opakujete 5-7 dní ráno a večer t.z. dezinfekcia peroxidom - kúpeľ v repíku - namastiť framykoinom. Po siedmom dni od zákroku nie je potrebné sa o ranu už špeciálne starať, bežné sprchovanie a hotovo. Ešte aj po 14 dňoch penis na dotyk dosť bolí, čo sa týka masturbácie, preto dovtedy ani je je možná, však uvidíte. Všetko by sa behom 2-3 týždňov malo upraviť, bezpečný sex môžete mať po 4 týždňoch od zákroku. Toto som Vám odkopíroval, čo som pred časom písal na fórum, aby ste to nemuseli hľadať. S pohlavným stykom počkajte až po mesiaci je to o.k. Po 7-10 dni je to ešte veľmi čerstvé, rana ešte nie je zhojená. Po 10 dni začínajú len vypadávať stehy