Stehy sa roztrhli 3 d po ob

Napíšte otázku
  • Leo
    06.09.2014
    Ja som bol v žiline, tam mi povedali že repik a kamilky by to len zbytočne vysušili, a peroxid je zbytočný ale asi dám na vašu radu , a ako ste riešili to mokvanie?, je to dosť nepríjemné hlavne keď sedím, a vie sa to trochu prilepiť o semmeniky, dávam si pod to či už obvez alebo vatový tampón ale aby som to stále vymieňal ..., a ďakujem veľmi pekne za radu :-)
    • Fero
      06.09.2014
      Repík aj kamilky podporujú hojenie, vysušujú len vtedy, keď sa s tým preháňa, t.j. 3-4-5 krát sa to vymáča to nie, vtedy to viac uškodí ako pomôže. S mokvaním nič nespravíte, je to proces hojenia resp. čistenia rany, pri uzdičke dvojnásobne. Chce to čas mokvanie zmizne. Budete možno časom pociťovať pichanie, alebo také rezanie pri uzdičke hlavne keď si budete sadať a pod. Aj to sa do 3 týždňov upraví a zlé pocity sa stratia. Buďte hlavne trpezlivý, je to predsa operácia, kde hojenie určitú dobu potrvá.
    • Fero
      06.09.2014
      Ešte čo sa týka peroxidu, je to látka, ktoré dezinfikuje a čistí, tým sa predchádza infekcii. Ja som minul na tento účel dve fľaštičky.
  • Leo
    06.09.2014
    Zdravím som 2 a začínam 3 deň po obriezke chcel by som sa spýtať, všimol som si že na lavej strane s predu penisu sa mi roztrhlo asi 5-6 stehov asi dôsledkom erekcie, mám isť predčasne na kontrolu alebo mám počkať na 7mi deň ako mi nakázali? neviem či to bude mať nejaké následky, krv ani nič odtial netečie ale vypadá to napuchnutejšie ako to čo je zviazané s stehmi. A tiež sa chcem spýtať zo zadu s penisu , kde bola uzdička mi stále z jedného miesta mokvá , mám s toho mokré spodky alebo pijamo, keďže mi v nemocnici kázali nechať to volné lebo rana potrebuje vzduch, a umývať to len vodou , kamilky a repík len v prípade že by bol nejaký zápal , čo mám robiť prosím vás?
    • Fero
      06.09.2014
      Určite to nie je štandardné, že sa roztrhnú stehy, na vašom mieste by som na kontrolu asi išiel (už len pre pokoj v duši), ja osobne som taký problém nemal, pokiaľ vám to nekrváca je to o.k. avšak mohol by byť estetický problém kde sa vám stehy roztrhli a kde sú zachované. Čo sa týka opuchu a mokvania je to normálny priebeh hojenia, u mňa to bolo 2 týždne čo zmizol opuch a prestalo mokvanie (mal som modrý - fialový penis), takže z toho si hlavu nerobte. Už na druhý deň v každom prípade si ošetrujte penis po dobu ďalších 5-7 dní nasledovne: ráno osprchovať čistou vodou, striekačkou na ranu peroxid, penis namočiť do kamilkového alebo repíkového odvaru na 3-4 minúty, bez rozdielu či je tam zápal alebo nie a natrieť framykoinom, to isté večer. U mňa takýto postup zabral, teraz je to o.k. som 2 mesiace po zákroku a fungujem na 100 percent. Keď tieto riadky čítajú aj ďalší nerozhodní, ktorí chcú ísť na zákrok, doporučujem ambulanciu Dr. Sokola v Trenčíne. Tiež som dlho uvažoval, kde si dám zákrok spraviť a neľutujem. Trenčím mám dosť ďaleko, nemocnice bližšie, ale súkromná klinika je predsa o niečom inom. Takže rozhodnutie je len a len na vás.